UČITAVANJE

Unesite za pretragu

* Za napredniju pretragu možete odabrati nekoliko kategorija

Divlji konji atrakcija Livanjskog kraja

Razglednica.ba 3. Septembra 2018.

Divlji konji atrakcija Livanjskog kraja

U zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine pored Livna, naići ćete na jedno posebno mjesto i obronke planine Cincar koja je dom za oko 350 divljih konja.
Mjesto gdje se planina spaja sa nebom, netaknutom prirodom i divljim konjima je prizor koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.
Područje Livna poznato je kao jedno od najljepših mjesta u Bosni i Hercegovini. Doline zelene i zlatne će vas zadiviti u proljeće i ljeto. Posebnu ljepotu ovoga kraja čine divlji konji.
Ako putujete kroz ovaj kraj ne propustite da provedete dragocjene trenutke svog slobodnog vremena u blizini divljih konja i uživate u njihovoj ljepoti i čistoj prirodi oko sebe.
Osim što ćete ih moći vidjeti, možete ih fotografirati, približiti im se, a oni smjeliji i hrabriji i nahraniti.
Ovog predivnog iskustva sjećat ćete se cijelog života. Posjetioce oduševljava nevjerovatna čistoća i raznolikost boja ovih konja, te izuzetna mirnoća. Nemirni postaju samo kada se bore za prevlast u krdu, te kada se bore za osvajanje nove ženke. Nazvani su divlji konji ali najljepše ih opisuju rijeći slobodni konji.

Livanjski divlji konji su zakonom zaštićeni.

Još mnogo lijepih i zanimljivih fotografija/razglednica iz Bosne i Hercegovine pogledajte na našoj facebook grupi: https://www.facebook.com/groups/742955892580054/pending/

Podijeli na:
Oznake:

Možda Vam se svidi...

Ostavite komentar