UČITAVANJE

Unesite za pretragu

* Za napredniju pretragu možete odabrati nekoliko kategorija

Etno park Avlija Klokotnica, Doboj Istok

Kako je nastao Etno park Avlija Klokotnica.

Nisvet Mujkić i njegov sin Admir već deset godina sakupljaju starine u cilju očuvanja naše, bosansko-hercegovačke, baštine.

Nekada, naoko neka nebitna sitnica, događaj, ili nešto što čovjek sam sebi ne zna objasniti, preokrene puno toga u životu. Nekoga to usreći, neko opet čitav život potroši da se iskobelja i da se vrati na planirani put.

U Doboj-Istoku, pored magistralnog puta Tuzla – Doboj, na ulazu u selo Klokotnica iz pravca Tuzle, sa lijeve strane puta, umjesto na sve strane prisutnih betonskih lavova, konja, labudova, patuljaka i patuljčića sa ili bez Snježane, betonskih imitacija dorskih, jonskih ili ko zna kakvih stubova i slavoluka, naiđete na nešto nesvakidašnje i iznenađujuće lijepo. Tu je vrijeme zaustavljeno. Zaustavljeno je da bi pokrenulo lavinu emocija, uspomena i sjećanja. Svaka kuća u Avliji, pokućstvo, i nasitniji detalj ima svoju veliku priču. Niko iz Avlije nije otišao ravnodušan.

Mali raj

To nešto je pravi mali etno-park i tu na kojih dvjesto tristo kvadratnih metara vidite jedan mali bljesak svoje vlastite prošlosti, običaja, znanja, životnog iskustva, ljepote i ljubavi. A kako svako nešto, uvijek prati i neko, a iza ovog nešto, odnosno otkinutog dijela prošlosti, stoji neko ko se zove Nisvet Mujkić.

Izađite iz sadašnjice, postanite putnik namjernik i posjetite nešto što se ne može svaki dan vidjeti.

Ispod pogledajte foto galeriju i uživajte u virtuelnoj šetnji od 360 stepenij .

Još mnogo lijepih i zanimljivih fotografija i razglednica iz Bosne i Hercegovine pogledajte na našoj facebook grupi:https://www.facebook.com/groups/742955892580054/

Podijeli na:
Oznake:

Možda Vam se svidi...

Ostavite komentar