UČITAVANJE

Unesite za pretragu

* Za napredniju pretragu možete odabrati nekoliko kategorija

Gradski stadion Tušanj-FK Sloboda Tuzla Virtuelno 360 obiđite krug po terenu

Gradski stadion Tušanj Tuzla je multifunkcionalni stadion, zvanično otvoren 1957. godine.  Otvoren je 28.7.  prijateljskom utakmicom između FK Slobode i NK Zagreba. Rezultat utakmice je bio pobjeda Slobode 5:2. Tu prvu utakmicu na stadionu je pratilo oko 10.000 gledatelja.

Trenutno se, većinom, koristi za odigravanje nogometnih utakmica, te predstavlja domaći stadion FK Slobode Tuzla.

Stadion ima kapacitet od 15.000 gledalaca i nosi ime po dijelu grada u kojem se nalazi. Reflektori su izgrađeni 1979. godine. a obnovljeni su 2004. godine

U sklopu kompleksa stadiona Tušanj je atletska staza, a izgrađeni su i pomoćni tereni sa umjetnom travom te su instalirani reflektori i balon za trening u zimskim uvjetima. Na glavnom terenu je ugrađen automatizovani sistem navodnjavanja. Na zapadnoj tribini stadiona je crnim stolicama ispisano FK SLOBODA TZ. Gradski stadion Tušanj u Tuzli je kolijevka gradskog fudbala. Generacije i generacije ljubitelja fudbala iz grada soli prošle su svoje mnoge, nezaboravne doživljaje i događaje baš na ovom mjestu.

Stadion Tušanj uvijek je na raspolaganju građanima i rekreativcima. Nudi slobodne dvosatne dnevne termine za građane koji mogu besplatno koristili atletsku stazu za rekreaciju. To ne predstavlja nikakvo opterećnje za stadion jer nisu na raspolaganju svlačionice, niti ostala prateća infrastruktura.

11. oktobra 2019. godine navijači i simpatizeri FK Sloboda Tuzla proslavi su stoljeće postojanja kluba! Na stadionu Tušanj  okviru obilježavanja značajnog jubileja, 100 godina od osnivanja FK Sloboda Tuzla odigrana je prijateljska nogometna utakmica između FK Sloboda i GNK Dinamo Zagreb iz Hrvatske.

Toplo preporučujemo da pogledate i ovaj zanimljiv članak: https://razglednica.ba/ilincica-izletiste-povrh-tuzle/

Pogledajte još mnogo zanimljivih fotografija i razglednica iz Bosne i Hercegovine na našoj facebook grupi: https://www.facebook.com/groups/742955892580054/

Virtuelno obiđite krug po atletskoj stazi, oko nogometnog terena…

Podijeli na:
Oznake:
Prethodna objava

Možda Vam se svidi...

Ostavite komentar

Sljedeći članak