UČITAVANJE

Unesite za pretragu

* Za napredniju pretragu možete odabrati nekoliko kategorija

Neretva Džajića buk

Drevna ljepotica Narona (Neretva)! Video, našeg dragulja Neretve, sniman dronom, prikazati će vam samo djelić ljepote koje Neretva krije. Jedno od takvih mjesta Džajića buk koji je uzvodno od sunčanog Konjica udaljen samo 6km. Dolina Neretve i krije i pruža nevjerovatne prizore na koje niko i nikada nije ostao ravnodušan. Neopisiva ljepota duž cijelog toka Neretve mamiće mnoge da je i više i bolje upoznaju, te otkriju njene najljepše tajne.

Poete će je opjevati, književnici će opisivati ne štedeći epitete, putopisci pokušati dočarati, slikari će je naslikati, fotografi uhvatiti njen trenutak… Sve je to malo i premalo za smaragdnu rijeku okruženu dijamantnim stijenama, prirodom boje žada, pokrivenu safirnim nebom, okićenu bisernim kaplicama i umivenu zlatnim suncem. Ona, ona će da priča o sebi, o svemu oko nje. To samo ona zna i može! Pričaj Neretvo! Pričaj kud god budeš tekla. Pričaj o ljepoti drevne zemlje humske. Pričaj o prirodi, kulturi, historiji, planinama, kršu, kamenu, zelenilu, te drevnom narodu ilirskom.

Krenuvši tim smaragnim kanjonom, smaragdnom dolinom uhvaćen je trenutak u vremenu na dobro i daleko poznatom mjestu Džajića buk. Tu počinje ova naša priča, ali ne završava. Tu priču je nemoguće završiti i neće niko i nikada. Ona teče! Zbog nikad nedovršene priče pogledajte u prilogu video koji je uhvatio samo tren. Ne, nismo skromni samo nam nedostaje riječi i još mnogo toga. Neretva je skromna i ujedno raskošna rijeka.

Ostavljamo je vama da je doživite, pa i to da sa nama podijelite svoj doživljaj. Možete krenuti kao i mi, baš sa ovog čarobnog mjesta. Vjerujte, nije daleko ma odakle se zaputili!

Čuvajmo naše rijeke, našu prirodu, živimo u skladu s njima kako su živjeli naši drevni preci!

Toplo preporučujemo da pogledate i ovaj zanimljiv članak:https: //razglednica.ba/jablanicko-jezero/

Još mnogo zanimljivih fotografija i razgeldnica iz Bosne i Hercegovine pogledajte na našoj facebook grupi: https://www.facebook.com/groups/742955892580054/

Podijeli na:
Oznake:
Prethodna objava

Možda Vam se svidi...

Ostavite komentar