UČITAVANJE

Unesite za pretragu

* Za napredniju pretragu možete odabrati nekoliko kategorija

Turistička destinacija Piralo, Kostajnica.

Na obali smaragdne ljepotice rijeke Une u općini Kostajnica, veoma prijatno će vas iznenadit plaža i turističko-ugostiteljski objekat Piralo. Mjesto koje je teško opisati riječima jer ga, svakako, treba doživjeti. Pokušat ćemo vam dočarati jedan dio te ljepote kroz riječi, slike i video. Sa punim pravom nosi epitet slatko more.

Priroda vječita inspiracija

Netaknuta priroda na, tom mjestu, okružuje našu jedinu Unu i pruža fantastično mjesto za odmor i gradi, svima nama potrebnu, oazu mira. Žubor prostrane Une na Piralu mami svačiji pogled, nadahnjuje i odmara dušu. Nije teško zamisliti jutarnje buđenje uz cvrkut ptica, šapat Une, sunce koje se ogleda u kristalno čistoj rijeci  i iznad svega udisati čist zrak. Taj predivni ambijent popunjava i ostali  sadržaj. Sve generacije će pronaći nešto za sebe. Šetnja, ribolov, kupanje, sunčanje, biciklizam i još mnogo toga su aktuelni za vrijeme toplih dana. Ne treba zaboraviti i zimsku idilu na već idiličnom mjestu. Nezaobilazan je i predivan zimski pejzaž. Tada kad  snijeg nečujno prosipa  svoj bijeli sag, kada mraz pokaže svoju umjetnost na prozorima, kada se Una otima zimskom zagrljaju, Ona i dalje teče i priča o oduševljenim pogledima, o prolaznicima, o putnicima namjernicima i nenamjernicima.

Da, kada je nešto prelijepo i kada svi pomislimo da je to lako za opisati upravo tad nedostaju riječi. I sve je premalo i preškrto naspram te ljepote. U prilogu ne propustite fantastičan video koji  nam je poslao poštovani Advan.

Toplo preporučujemo i ovaj članak: https://razglednica.ba/rijeka-una/

Još mnogo zanimljivih fotografija i razglednica iz Bosne i Hercegovine pogledajte na našoj facebook grupi: https://www.facebook.com/groups/742955892580054/

Podijeli na:
Oznake:

Ostavite komentar