UČITAVANJE

Unesite za pretragu

* Za napredniju pretragu možete odabrati nekoliko kategorija

Restoran Brajlović – Tuzla

Razglednica.ba 29. Aprila 2019.

Gastronomsko-turističku ponudu u Tuzli, sigurno će vam priuštiti restoran “Brajlović”, koji se nalazi uz Panonska jezera. Ako krenete od korza, pa gradskim parkom prema Panonskim jezerima, doći ćete do restorana koji će vam ponuditi neodoljive ukuse tradicionalnog roštilja.
Jednostavno, ovo mjesto može se nazvati „mjestom dobrog apetita“.
Roštilj je odličan a domaća kuhana jela su izvrsna. Svemu doprinosi svježe, prvoklasno meso koje dolazi iz daleko poznate mesnice “Brajlović”, mesnice sa dugogodišnjom tradicijom, koja se nalazi svega nekoliko minuta od restorana.

Ćevapčići, pljeskavice, sudžukice, odresci i mnogo toga još. Izdvojit ćemo posebnu ponudu specijaliteta iz „mjesta dobrog apetita“ kao što su: gurmanska punjena kobasica filovana suhim mesom i sirom, kombinacija sudžukica i ćevapčića, teleći ćevapi rolovani u suhom mesu, punjena pljeskavica, tuzlanski ćevap, baš-baš ćevap,…
Sva ova jela spremljena su na žaru, i sigurno će vas oduševiti ukusom koji je specifičan za ovaj dio Bosne i Hercegovine.

Izdvojit ćemo i komentare posjetilaca, koje smo zabilježili na društvenim mrezama:
„To je to, pravo kvalitetno kod Brajlovića u Tuzli. Čestitke iz Minhena i Amsterdama.“
„Svaka čast i pohvala od pravog sladokusca iz Slavonije. Izvrsni ste i sigurno dolazim opet. Moram probati ono što nisam stigao ovaj put. Panonska jezera i vaš restoran, bit će mi uživancija na ljetnjom odmoru u Tuzli.“
„Hvala na odličnom roštilju. Savršeno i ostanite dosljedni. Dolazim uvijek kada budem u Tuzli. Oduševljeni Dalmatinac.”

Podijeli na:
Oznake:

Ostavite komentar