UČITAVANJE

Unesite za pretragu

* Za napredniju pretragu možete odabrati nekoliko kategorija

Šetalište Slana Banja Tuzla

Jedno od omiljenih destinacija Tuzlaka je šetalište Slana banja Tuzla, nadomak samog centra grada. Smješteno je neposredno iznad Panonskih jezera. Prelijepo utočište, za odmor, mir, i šetnju, koje okružuje priroda, isprepletano tišinom, cvrkutom ptica i žamorom dječijeg smijeha. Idealno mjesto za bijeg od gradske užurbanosti i buke. Tu svako može naći klupu za predah, mjesto za zagrljaj, jednom riječi svoj kutak. Na ovom tradicionalnom mjestu mogu se sresti građani svih generacija. Kada bi bilo kojeg Tuzlaka pitali o ovom mjestu svaki bi uz uzdah imao mnogo o njemu pričati. Ali to čemo ostaviti klupama koje odano kriju tajne mladih dana.

Šetalište nudi predivan pogled sa vidikovca na Tuzlu. Tu se nalaze i mnoga obilježja grada kao što su fontana sa kipovima tuzlanskog umjetnika, kipara Franje Ledera, Kapitel djelo kipara Žarka Ciglića, Kuća plamena mira, vidikovac, spomen obilježja stradalim u proteklim ratovima i dr. Za vrijeme Austrougarske vladavine na ovom mjestu je podignuto lječilište Slana banja sa bazenima koje je uslijed sliganja terena zatvoreno i nažalost srušeno. Od tog lječilište ostala su sječanja i požutjele fotografije.

Još mnogo lijepih i zanimljivih fotografija i razglednica iz Bosne i Hercegovine pogledajte u našoj facebook grupi: https://www.facebook.com/groups/742955892580054/

U produžetku pogledajte galeriju fotografija i uživajte u virtuelnoj šetnji u formi od 360 stepeni.

Podijeli na:
Oznake:

Možda Vam se svidi...

Ostavite komentar

Sljedeći članak